Leta i den här bloggen

fredag 31 december 2010

Lingonpannacotta med julsmul



Här en variant på pannacotta med pepparkakssmulor som passar i jultider.

Häll upp i små glas så räcker den till 12 personer. Receptet kommer från Bonniers kokbok.

Du behöver:

2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
1 dl rårörda lingon
5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker

6 st smulade pepparkakor till garnering

Gör så här

1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.

2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull.

3. Lägg även i stången.

4. Koka upp lingonen med grädde, socker, vaniljstång och frön.

5. Låt blandningen sjuda i cirka 3 minuter.

6. Ta upp vaniljstången och mixa lingongrädden med stavmixer.

7. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, och vispa ner dem i lingongrädden.

8. Fördela lingonkrämen i små glas.

9. Låt stå i kylen i cirka 5 timmar för att stelna.

10. Strö över pepparkakssmulorna.


Inga kommentarer: