Leta i den här bloggen

fredag 29 februari 2008

Affektionsvärde

Affektionsvärde, ett värde som aldrig grundas på ekonomiska skäl, utan är av betydelse på grund av personliga samt känslomässiga skäl. Många av sakerna runt omkring mig har det.

Min mormors hemvirkade små gula kycklingar jag sätter i påskriset har ett enormt värde för mig. Jag blir rörd till tårar när jag ser dom små gula rackarna och minns min mormor och morfar.All den tid min mormor virkat, stickat, bakat och sytt. All den omtanke och kärlek som finns i handtillverkade plagg, otroligt tycker jag.

På väg till jobbet på bussen i veckan möter jag en kollega från Kustartilleri (ett vapenslag med uppgift att försvara kustinvasion) tiden.

Upprymd av mötet med kollegan glömmer jag min älskade hemstickade mössa i marinblå ull med öronlappar och fleecefoder på bussen. Jag kommer på detta så fort jag klivit av bussen och ska ta på mig mössan. Jag rusar efter bussen, bankar förtvivlat på bussdörren och chauffören stannar. Chauffören öppnar dörren och jag säger flåsande ”Jag måste ha glömt min mössa på bussen”. ”Jag såg att Du hade din fina mössa på dig när Du klev på bussen” säger den kvinnliga chauffören med ett leende och låter mig kliva på och leta.

Åh vad glad jag blev av att hitta mössan precis där jag lagt den! Den har ett affektionsvärde för mig. Den heter Favourite, finns i 2 exemplar varav jag har det ena. Det andra kan bli ditt!
Besök min hemsida www.hemskapat.se och hitta din egen favorit!

Inga kommentarer: