Här en variant på pannacotta med pepparkakssmulor som passar i jultider.
Häll upp i små glas så räcker den till 12 personer. Receptet kommer från Bonniers kokbok.
Du behöver:
2 st gelatinblad
1 st vaniljstång
1 dl rårörda lingon
5 dl vispgrädde
0.5 dl strösocker
6 st smulade pepparkakor till garnering
Gör så här
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i cirka 5 minuter.
2. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna i en kastrull.
3. Lägg även i stången.
4. Koka upp lingonen med grädde, socker, vaniljstång och frön.
5. Låt blandningen sjuda i cirka 3 minuter.
6. Ta upp vaniljstången och mixa lingongrädden med stavmixer.
7. Ta upp gelatinbladen ur vattnet, och vispa ner dem i lingongrädden.
8. Fördela lingonkrämen i små glas.
9. Låt stå i kylen i cirka 5 timmar för att stelna.
10. Strö över pepparkakssmulorna.